Followers

Jom tgk ada apa kat sini

Thursday, April 16, 2009

Proton Exora

EXORA DILANCAR
NAJIB Tun Razak, Tun Dr. Mahathir Mohamad, Datuk Mohd. Nadzmi Mohd. Salleh dan Datuk Syed Zainal Abidin Mohamed Tahir (kanan) menunjukkan isyarat bagus pada majlis pelancaran MPV Proton Exora di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur, malam tadi. – UTUSAN/Ahmad Zakki Jilan

--------------------------------------------------------------------------------SETELAH beberapa bulan menunggu penampilannya, Proton Exora, kenderaan pelbagai guna (MPV) pertama keluaran Proton dilancarkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di ibu negara, malam tadi.

Proton Exora yang menggunakan enjin 1.6 Campro CPS dengan 125 kuasa kuda, dijual pada harga RM69,998 hingga RM75,998 sebuah. Tidak hairanlah dengan harga semurah itu, 2,500 unit telah ditempah orang ramai.

Peminat kenderaan untuk seisi keluarga itu mempunyai pilihan membeli unit transmisi automatik empat kelajuan atau manual lima kelajuan.

MPV itu ditawarkan dalam enam warna pilihan dan dua varian iaitu Exora Hi-Line 1.6 Automatik Metallic (RM75,998) dan Exora M-Line 1.6 Automatik Metallic (RM69,998).


source : utusan online (www.utusan.com.my)


pic from : www.proton.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

Photobucket